Ginisovi rekordi…Wow….

Britanac Paul Hunn u ušao je u Ginisovu knjigu rekorda zbog najglasnijeg podrigivanja, koje se može čuti na udaljenosti od čak 30 metara i to jačine 118.1 decibel.

Kanađanku Christu Rasanayagam je do oltara pratilo 79 deveruša u dobi od jedne od 79 godina.

Amerikanac Ashrita Furman je nosom gurao narandž oko 1600 metara, što je trajalo celih 24 minute i 36 sekundi.

Mark Hogg tokom jedne TV emisije za 30 sekundi uspeo je da proguta 94 gliste.

Madeline Albrecht je radila u laboratoriji za analizu doktora Scholla u Cincinnati, Ohio. Za 15 godina svoga rada, Madeline je omirisala oko 5600 stopala i veliki broj pazuha.

Najveći konzument žohara, Ken Edwards, tokom emisije The Big Breakfast, London, koja se prikazivala u maju 2001, za jednu minutu pojeo je 36 žohara.

Najveći luster proizveden je 1973. godine u tadašnjoj Čekoslovačkoj. Bio je težak 7600 kilograma i imao je 936 rasvetnih tela.

Najmladji bilioner: Jerry Yang vlasnik popularne sajte Yahoo, postao je bilioner u svojoj 29-oj godini. Vriedan je otprilike 4 biliona US dolara.

Najčudnija dijeta je u Michela Lotita iz Grenoblea u Francuskoj koji pojede dnevno oko 900 gr metala, ali mu banane, i kuvana jaja, zadaju teškoće sa varenjem.

Najveći iznos koji je dobio jedan glumac za učešce u TV emisiji  je 765.900 $. Ovaj Svetski rekord pripada Matthew Perry-u u seriji Ally
McBeal.

Najveći honorar za snimanje reklame je zaradila Nikol Kidman 3.71 milion dolara za četiri minuta pojavljivanja u reklami za parfem
„Šanel 5“. Urednici „Ginisove knjige rekorda“ beleže da je glumica zaradila 982.000 dolara po minutu, snimajući ovu reklamu.

Najbrže kucanje sms poruka studentkinja iz Singapura Kimberli Jeo (23) ulazi u „Ginisovu knjigu rekorda“ u brzini kucanja SMS poruka. Ona je ispisala na mobilnom telefonu 26 reči sa 160 znakova za 43,24 sekunde.

Najveće simultano ljubljenje na ulicama Santiaga, skoro devet hiljada Čileanaca se zagrlilo, ljubilo i oborilo rekord u najvećem
simultanom ljubljenju. Muškarci i žene, uglavnom u dvadesetima, postigli su rekord i ljubili svog dragog ili dragu barem 10 sekundi.
Više od 4400 čileanskih parova bez problema je oborilo dotadašnji rekord od 1588 parova, koji su se u februaru 2000. godine „cmakali“ na ulicama Sarnia, u kanadskoj državi Ontario. Masovno ljubljenje je organizovao tamošnji proizvođač paste za zube.

Najviša žena je Sendi Alen (rođena 18.juna 1955) u Čikagu njen rast je zaustavljen na 231,7 cm pošto joj je operisana hipofiza. Njena
težina je tada iznosila 209,5 kg.

Mak Kini iz teksasa star 75 godina je u oktobru 1966. godine u roku od dvadeset minuta u četiri navrata vozio pogrešnom stranom puta, izazvao šest saobracajnih nezgoda, deset puta bio kažnjen od strane saobraćajne milicije i time dospeo u Ginisovu knjigu rekorda kao najgori vozač na svetu.

Norvežanin Gunar Lund je 34 časa neprekidno seckao crni luk, zbog čega ga je ostavila verenica. Nije mogla da podnese miris luka koji mu se toliko uvukao pod kožu da ni jednim sredstvom za kupanje nije mogao da ga odstrani.

Trenutni Ginisov svetski rekord u neprekidnom gledanju televizije postignut je u maju mesecu u
Herzogenrathu, Nemacka. Ramona Rosenfeld, Harmut Wedow, Alexander Hall, Josef Konig i Andreas Federspieler ispred malih ekrana neprekidno su proveli 50 sati i 5 minuta.

Najbrži gol svih vremena postigao je brazilski fudbaler Fred član juniorske ekipe “Amerika Belo Horizonte”. Fred je na utakmici
brazilskog juniorskog prvenstva sa centra uputio loptu prema golu i pogodio. Izmereno je da je od početka meča prošlo samo tri sekunde i 53 stotinke.

Najveći broj gledalaca na jednoj odbojkaškoj utakmici registrovan je na finalnoj utakmici Svetskog prvenstva 1952. godine u Moskvi: šezdeset hiljada gledalaca!

Najbrži penjač na drveće je Kanadjanin Kelly Stanley. On se na jednoj smotri, 1968. godine, u Queenslandu, u Australiji, uzverao na 27,5 metara visoko stablo bora za svega 36 sekundi.

Najbolje vreme postignuto u trčanju snežnim krpljama na jednu milju (1609 metara) i u dubokom snegu je pet minuta i 18,6 sekundi. Taj
Svetski rekord postavio je Amerikanac Clifton Cody u okolini New Havena, 19.februara 1939. godine.

Najbrži brijač je Englez Gerry Harley. On je za 60 minuta obrijao 130 ljudi.

Najširi put na svetu je bulevar Monumentalna os u Braziliji, glavnom gradu Brazila. Svečano je otvoren u aprilu 1960. godine. Ovaj bulevar je dugačak 2,4 km, a sirok 250 metara.

Najstariji džepni sat na pero napravio je Peter Henlein u Nirnbergu u Nemackoj oko 1504.godine. Danas se taj sat nalazi u
Memorial Hallu u Philadelphiji.

Najviši grad na svetu Vencuan u Kini osnovan je 1955.godine a nalazi se na putu koja spaja Kinu s Tibetom. Njegova nadmorska visina
je 5100 metara.

Najdeblje ikada ispleteno bilo je uže od kokosovih vlakana debelo 120 cm i upotrebljeno 1858. godine prilikom puštanja u
more broda Great Eastern. Isplela ga je britanska fabrika konopaca i brodske užadi „John i Edwin“ u Brimingemu.

Najveća džamija koja je i danas u upotrebi je džamija vladara juma Masjida (vladao od 1644.-1658.) u Delhiju, u Indiji. Zauzima površinu
od oko hiljadu kvadratnih metara, ima tri kupole i dva minareta visoka 32 metra.

Najkraći pravosnažni testament za koji se zna glasio je : „Sve žene“, što znači na Češkom: „Sve ženi“. Tu oporuku sastavio je i
potpisao 19. januara 1967. godine Karl Tausch u Lengenu, u pokrajini Hesse, u SR Nemackoj.

Najteži bakreni kovani novac je izrađen u Švedskoj 1659. godine i bio je od 10 dolara a  tezio je 19 kilograma i 700 grama.

Najviši kineski hram pagoda je  kraj Hongcona, ima 13 spratova a visok je oko 60 metara.

Najviši na svetu je dimnjak rafinerije za proizvodnju nikla koncerna International Nickel Company, nedaleko od Sudburyja u
kanadskoj provinciji Ontariju. Visok je 381 metar, a sagradjen je 1970. godine. Težak je 30 hiljada tona.

Najusamljnije stablo na svetu, jeste jedno drvo koje raste u jednoj oazi u pustinji Tenere, u Nigeriji. Drugo, njemu najbliže stablo, udaljeno je od njega 50 kilometara.

Najdugovečniji majmun zvao se Džordž , doživeo je punih 46 godina. Toliko je živeo u Londonskom zoološkom vrtu.
Dopremili su ga u Evropu 1869. godine, a uginuo je 14.marta 1916.godine.

Najmanja kost ljudskog tela je stremen jedna od triju slušnih koščica u srednjem uhu. Dužina stremena iznosi od 2,6 do 3,4 mm, a
težina 2,00 do 3,30 miligrama.

Najveće oko u životinjskom carstvu ima divovska lignja i njegov prečnik može biti veći od 40 centimetara.

Najveći krastavac na svetu odgajila je Alijen Cepel iz Australije prilikom branja dostigao je težinu od 22 kg.

Najveći suncokret: Do sada izmeren bio je visok 5.25 metara.

Najveći kaktus raste na području Arizone Novog Meksika  Kalifornije, u USA, kao i u okolini Sonore u Keksiku. Zelena
stabljika-deblo nosi na svom vrhu grane, nalik na kandelabar, koje se dižu do visine od 16 metara.

Najviše kreditnih kartica ima Amerikanac Valter Kavano koji je uspeo ući u „Ginisovu knjigu rekorda“ tako što je na svoje ime skupio 1497 važećih i neponištenih kreditnih kartica.

Najstariji vozač Amerikanac Fred Hale je uvršten u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji vozač koji je upravljao automobilom u 108.
godini.

Najbrži gutač glista Mark Hogg je tokom jedne tv emisije za 30 sekundi uspeo progutati 94 gliste.

Najveći konzument žohara Ken Edwards tokom emisije The Big Breakfast, London, koja se prikazivala u maju 2001, za jednu minutu
pojeo je 36 žohara.

Najveći opseg struka amerikanca Waltera Hudsona iznosi 302 cm.Walter je težak 545 kg.

Najviše pacova se servira restoranu The Jailu Kini u ovom restoranu se godišnje posluži oko 9300 pacova – samoproglašeni kralj
pacova gostionicar Quang Li-Do vec 30 godina ih lovi i jede.

Najviše pirsinga na telu: Elaine Davidson iz Edinburga prvi pirsing na tijelu uradila je u januaru 1997, da bi ih maja 2003. ukupno imala
1500.

Najveći potrošac Big Meka je Donald Gorske iz SAD koji je do marta 2002, ukupno pojeo 18.250 Big Maka – njegov pothvat
počinje još 1972. sa devet Big Makova dnevno.

Najveća nezaposlenost: 1996. godine u Bosni i Hercegovini je stopa nezaposlenosti iznosila 75%.

Najduže dlake iz ušiju ima Indijac B D Tyagi.On je dobio službeni dokument „Ginisove knjige rekorda“, kao ponosni vlasnik čak 10,2 centimetara dugih dlaka koje mu rastu iz ušiju. Rekord je bio otkriven 2002. godine, a službeno je zabeležen 2003. godine u kategoriji „najduže usne dlake“.

Najdlakaviji čovek na svetu je 26-ogodišnji Kinez Yu Zhenhuan.On je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda 2002. godine jer mu je 96 posto tela prekriveno dlakama, od kojih su neke dugačke i 6 centimetara.

Najbrži stogodišnjak na svetu juzžoafrikanac Filip Rabinović postao je najbrži stogodišnjak na svijetu. Rabinović je stotinu metara
pretrčao za 30,86 sekundi, čime je nadmašio dotadašnji rekord od 36,19 sekundi Austrijanca Ervina Jaskulskog. Rabinović, koji još uvek radi kao knjigovođa za svoju kćerku, dnevno prepešaci barem šest kilometara, a već je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji takmičar u brzom hodanju.

Najviše krugova dima iz jednog jedinog duvanskog izdaha napravio je japanski nikotinomanijak Acihiro Nakamura, i to 441 kolut dima.

Najduže pevanje ostvario je Englez Sajmon Džons koji je pevao bez prestanka 132 časa i 45 minuta.

Najduži automobil na svetu je kadilak flitvud nekog amerikanca iz Kalifornije. S kraja na kraj monstrum od limuzine iznosi 14,5 metara.

Vjetnamac Tran Van Haj koji se nije šišao 31 godinu verovatno će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek sa najdužom kosom na svetu. Kosa je duga  6,2 metara, vezana i pokrivena maramom, a u poslednjih sedam godina narasla je 1,2 metara. Poslednji put ju je oprao prije šest godina. Na sajtu Ginisove knjige rekorda piše da je najdužu kosu na svijetu imao Hu Sateov iz Tajlanda, kome je 1997. izmjereno 5,15 metara kose.

Trojica singapuraca oborila su svetski rekord u neprekidnom gledanju filmova – njih trojica su, za više od 72 sata, pogledala 36 filmova. Ako njihov poduhvat potvrdi Ginisova knjiga rekorda, Singapurci će nadmašiti 11 Njujorčana koji su prošle godine neprekidno gledali filmove 66 sati i 30 minuta. Takmičenje su počela 24 ljubitelja filma, a na kraju ostalo ih je samo troje. Takmičarima je bilo dozvoljeno da naprave petominutnu pauzu između filmova, kao i 15-minutni razmak posle svakog trećeg filma. “Najteži deo je jutro, kada počnete da halucinirate i misli su vam zbrkane. U osnovi gledate u ekran, ali nista ne primećujete”, ispričao je jedan od pobednika Majkl Cia.

Ginisova knjiga rekorda moraće da unese izmene u rubriku „najviši čovek na svetu“. U gradu Žitomiru u centralnoj Ukrajini živi Leonid Stadnik koji je visok čak dva i po metra, što je za 10 centimetara više od Tunižanina koji je do sada bio upisan za ovaj rekord u Ginisovoj knjizi. Stadnik je do sada retko izlazio iz kuće jer nije imao u čemu da hoda, pošto mu trebaju ogromne cipele, duge oko pola metra, što odgovara broju 60. Međutim, nedavno mu je grupa ukrajinskih biznismena poklonila ručno izrađene cipele, a dobi će još jedne, pa će moći da počne da radi kao veterinarski hirurg, za šta se kvalifikovao prije deset godina.

Advertisements
Објављено у Humor. Leave a Comment »

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: